Salaisons G. Blaise

Het Maison Blaise werd opgericht in 1910 en is ongetwijfeld een heel belangrijke aanwezigheid in het commercieel landschap van Florenville.

In 1949 wordt de onderneming overgenomen door Georges Blaise, afkomstig uit een familie bij wie het beroep van vleeswarenfabrikant hoog in het vaandel staat.
 
Sindsdien is dit familiebedrijfje sterk gegroeid. In november 2003 werd dan ook geïnvesteerd in een gloednieuw atelier dat conform de laatste Europese normen is.

De volgende generatie zet de creatie van nieuwe producten verder.

The company specialises in top local produce made with traditional methods, without the addition of chemicals.

 

De vleeswaren zoals worsten, noothammen en cobourgs worden op traditionele wijze gerookt met zaagsel van beuken- en eikenhout, waarbij de ambachtelijke recepten en werkwijze strikt nageleefd worden.

Exclusieve producten zoals de worst met Orvalbier, de honingworst of de sjalotkrans zijn in de loop der jaren typisch geworden voor het Luxemburgs bedrijf.

Het gamma van producten wordt vervolledigd met een ruime keuze aan patés: de paté Délices de la Semois, de traditionele paté, de paté met Orvalbier en, in het jachtseizoen, alle wildpatés.

Exclusieve producten zoals de worst met Orvalbier, de honingworst of de sjalotkrans zijn in de loop der jaren typisch geworden voor het Luxemburgs bedrijf.

96 is ze ondertussen, maar Andrée, de echtgenote van Georges, staat nog steeds in de slagerij waar ze haar trouwe klanten met open armen ontvangt en bedient

De winkel is haar passie en houdt haar jong. Andrée is dan ook nog steeds een brok dynamisme!

 

Kwaliteitsborg

Certificering COMEOS food: we hebben het COMEOS-certificaat behaald, de standaard inzake kwaliteit en voedselveiligheid.

 

 

Autocontrolegids: we volgen de door de FAVV gevalideerde richtlijnen en voldoen dus aan de vereisten inzake hygiëne, traceerbaarheid en autocontrole die door de Belgische en Europese wetgeving worden opgelegd.