Salaisons G. Blaise

Het huis Blaise, gesticht in 1910, is zonder twijfel één van de juweeltjes van de handelszaken in Florenville.

Het is in 1949 dat Georges Blaise, komende uit een familie waar het beroep van slager een geloofsbelijdenis is, de zaak overneemt.
 
Sinds dan kent de familiezaak een opmerkelijke groei en er wordt zelfs geïnvesteerd in een totaal nieuw atelier volgens europese normen in november 2003.

De volgende generatie heeft de ontwikkeling van de produkten opgevolgd.

Het bedrijf is gespecialiseerd in streekprodukten van een hoge kwaliteit, die artisanaal gemaakt worden zonder toevoeging van chemische produkten.

 

De charcuterie alsook de worsten, de hamnoten en andere produkten zijn traditioneel gerookt met houtzaagsel van eik. Deze fabricatie respecteert de recepten en procedures die strict artisanaal zijn.

Exclusieve producten zoals de worst met Orvalbier, de honingworst of de sjalotkrans zijn in de loop der jaren typisch geworden voor het Luxemburgs bedrijf.

Het gamma van producten wordt vervolledigd met een ruime keuze aan patés: de paté Délices de la Semois, de traditionele paté, de paté met Orvalbier en, in het jachtseizoen, alle wildpatés.

Deze zijn gemaakt op basis van verse produkten en zijn gegaard in de oven op hoge temperatuur. Dit respect voor traditie vereist kennis, geschoolde arbeidskracht en verschillende etapes in het produktieproces.

 

KWALITEITSSECTOR

Certificat IFS Global Markets Food Wij zijn gecertificeerd IFS Global Markets Food wat betreft de kwaliteit en de voedingsveiligheid van de produkten gefabriceerd in ons atelier.

 

 

Gids automatische controle : Wij volgen de instructies gevalideerd door AFSCA om te voldoen aan de voorwaarden op gebied van hygiëne, de traceerbaarheid en de automatische controle vereist door de Belgische en Europese wetgeving.